VAE

dissabte, 12 d’octubre del 2013

Empreneduria: solució al problema de l'atur

VAE assessora e emprenedors
La paraula emprenedoria no existeix en el Diec 2 de l’Institut d’Estudis Catalans, però cada cop s’usa més quan hom parla de qüestions relacionades amb el món de l’emprenedor. Fa uns anys aquestes persones  no eren ben vistes per una part del món acadèmic i cultural. Eren considerades com elements que només tractaven d’enriquir-se a qualsevol preu a costa dels altres. Sense tenir en compte ni la dignitat de les persones ni els valors culturalment establerts. Fins i tot eren moralment reprovables. Malauradament exemples que els hi donen la raó no en falten. Però aquest mals exemples són excepcions, i aquest error cultural ens ha portat a una manca de persones emprenedores i socialment responsables, que entre altres raons és la causa de la situació d’atur que estem patint en la actualitat.
Segons dades del Ministerio de Industria, Energia y Turismo en el seu document anomenat: Retrato de las Pymes 2012 diu que en 2011, el 66,9% dels assalariats treballaven en Pimes (menys de 250 empleats) i que les empreses en menys de 9 empleats donen ocupació al 29,8% del total. És clar doncs que si es vol disminuir l’atur s’han de crear moltes petites empreses. Per desgràcia, segons les mateixes fonts: al 2010 el número de Pimes va disminuir el 1,23%. 
Així doncs què podem fer cadascú de nosaltres per capgirar aquesta situació?
Si ets jove, tens alguna idea en la que hi creguis i experiència en el sector on apliques aquesta idea a més d’una bona dosis d’empenta. No ho dubtis, endavant! Hi ha gent que t’ajudarà encara que: la idea i l’experiència és totalment personal i intransferible.

Si ja tens una certa edat o temps i voluntat per fer-ho. Apuntat amb nosaltres: VAE Voluntaris d’Assessoria Empresarial. Ens dediquem a ajudar a fer Plans d’empresa, plans financer, plans de màrqueting i de comunicació. Transmetem, sense cost, l’experiència acumulada durant la nostre vida laboral. Pots contactar-nos en aquesta web o bé a Facebook o Linkedin seguint l'enllaç que hi ha a la pàgina on ets.

Si la limitació és financera: hi ha entitats com Acció Solidaria Contra l’Atur , amb més de 10 anys d’experiència en aquest camp, que de forma professional i després d’estudiar les propostes via pla d’empresa i financer, tracta de superar aquesta mancança. Per ajudar-los pots contactar amb ells directament:www.acciosolidaria.cat o participar en el fons solidari que ha creat el Col·legi d’Enginyers. Pots veure el vídeo de la campanya fet conjuntament:
Per participar-hi  llegeix el díptic realitzat:
Fins que tu, jo i els milions de ciutadans anònims de bona voluntat no hi participem de forma activa, la situació de crisis i d’atur no disminuirà i molt menys és resoldrà. De paraules i consells jo crec que a aquestes altures ens en sobren. De teories i explicacions ja som tots experts. Ens falta el convenciment que el problema es pot resoldre en infinitat de petites accions.
En la mesura de les teves possibilitats: participa-hi! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada